Een gemoedelijke jachthaven in Groningen

Home » Over ons

Jachthaven Reitdiep ligt aan de rand van de stad Groningen. We zijn een gemoedelijke jachthaven met een sportieve en gezellige sfeer. Alle voorzieningen zijn aanwezig om je verblijf bij ons in de jachthaven zo comfortabel mogelijk te maken.

Schepen tot 25 meter lengte en tot een diepgang van 1,90 meter kunnen binnen komen varen om diesel te tanken, iedereen is welkom. Kom bij ons de haven binnen varen en geniet van de dorpse gezelligheid in de stad Groningen. Onze havenmeesters wijzen je graag de weg en vertellen je waar de leukste plekjes in Stad en Ommeland te vinden zijn.

De voorzieningen van Jachthaven Reitdiep

 

  • Beveiligde jachthaven.
  • We hebben een dieseltankstation aan de jachthaven, de enige tussen Delfzijl en Zoutkamp
  • We vinden het belangrijk om écht schone sanitaire voorzieningen aan te bieden waar alles aanwezig is. Ook wassen, drogen en strijken zijn hier geen probleem.
  • Gratis en makkelijk bereikbare parkeergelegenheid aan de jachthaven.
  • Goede busverbinding naar Groningen centrum en het Centraal Station van Groningen.
  • Supermarkt, drogist, restaurants, kapper, een warme bakker en meer diverse winkels direct aan de haven.
  • Alle informatie die je nodig hebt voor een prettig verblijf.
Jachthaven

Onze jachthaven in Groningen

Meer over de historie van de haven

De Jachthaven Reitdiep ben ik (Ella) gestart in 2010. Vanaf mijn 5e zit ik al in een bootje, op een plank of doe ik aan andere watersporten. Het zit in mijn bloed. Waar nu de schepen in het water liggen, liepen vroeger de koeien door het weiland te grazen. Het plan om een jachthaven te starten is ontstaan vanuit de watersportwinkel Gebr. Waterborg, die mijn ouders vele jaren hadden in de binnenstad van Groningen.

Wij wilden graag de watersportwinkel naar het buitengebied verhuizen, waardoor de combinatie met de jachthaven was geboren. Een mooie toeristische plek / jachthaven aan de westkant van de stad Groningen ontwikkelen, dat was het doel. De wens was om een haven te beginnen die vanuit het Lauwersmeergebied en vanuit Friesland goed te bereiken is.

Uiteindelijk is er nu een prachtige jachthaven met vele voorzieningen aan de “Staande Mast route” door Groningen. Wij hebben een mooi team van havenmeesters die onze gasten graag te woord staan en van dienst willen zijn voor een heerlijk verblijf in de Jachthaven Reitdiep.

 

Wij zien jullie graag de haven binnen komen varen, tot in Groningen!