Een jachthaven in Groningen met vele voorzieningen

Home » Jachthaven

Jachthaven Reitdiep voorziet in de behoefte van iedere watersporter, voor zowel de vaste liggers als passanten. De jachthaven in Groningen is door haar vele voorzieningen zeer aantrekkelijk voor het (internationale) passantenverkeer. In onze gemoedelijke haven kom je thuis.

De zomer door bij Jachthaven Reitdiep

Ben jij op zoek naar een ligplaats voor jouw boot in de buurt van de stad Groningen? Jachthaven Reitdiep biedt verschillende prachtige ligplaatsen aan van 5 tot 25 meter lang, om er de hele zomer lang lekker te kunnen vertoeven. We zijn een rustige, sportieve en gezellige jachthaven met een ongedwongen vakantiesfeer.

Vanaf 9 meter lengte zijn de ligplaatsen voorzien van drijvende zijsteigers. Op de hoofdsteigers zijn elektra aansluitingen en watertappunten aanwezig. Vanaf de jachthaven is het Groninger stadscentrum snel bereikbaar met de bus of met de fiets. Groningen zal je verrassen met het ruime aanbod aan boetiekjes, restaurants, uitgaansgelegenheden, theaters en musea.

Een ligplaats aan de Staande Mastroute

Jachthaven Reitdiep bevindt zich aan de rand van de stad Groningen, gelegen aan de Staande Mastroute. Deze loopt van Delfzijl (het Eems-Dollardgebied) naar de Friese meren, het Lauwersmeer en het waddengebied.

Ook de winter doorbrengen bij ons?

Wil je graag een vaste ligplaats voor je schip bij ons in de winterperiode? Dat is ook mogelijk! We zijn het hele jaar door open. Groningen is in de winter een bezienswaardige stad en de moeite waard om te verblijven. Kom langs voor een bezoekje aan onze bruisende stad, met diverse evenementen, knusse eetcafé’s en de rust van een veilige haven op steenworp afstand.

Wij bieden voor de winterperiode alleen stalling op het water aan. Gedurende de wintermaanden bieden we verschillende extra diensten aan. We helpen graag met het winterklaar maken van schepen of technisch onderhoud van dieselmotoren. Ook zeilen wassen en zeilen repareren behoort tot de mogelijkheden. Kortom, jouw boot is bij ons in goede handen.

Na het bekijken van onze website geïnteresseerd in een ligplaats?

Vul gerust het aanvraagformulier in, binnen 2 werkdagen zal er dan contact met je opgenomen worden.

Jachthaven

Onze jachthaven in Groningen

Wanneer draaien de bruggen?

Bij binnenkomst van onze Jachthaven Reitdiep wordt de “Hoogewegbrug” voor je op afstand bedient door de post Groningen (VHF 9 of zelf aanmelden via de drukknop). Onderstaand vind je de brugtijden van alle bruggen in de stad Groningen.

Onze Hoogewegbrug (toegangsbrug jachthaven) wordt gedurende de hele dag bediend voor alle kleine sloepen die in en uit willen varen. Grotere kruisers en zeilboten dienen rekening te houden met de volgende bruggen op het Reitdiep die gedraaid worden volgens onderstaand schema.

Mocht je er niet uitkomen, dan zijn wij tijdens de brugtijden in het havenkantoor aanwezig om je te helpen en te informeren.

Brugbediening Groningen

1 mei tot 1 oktober

Maandag – vrijdag
09:30 tot 15:30 uur
18:00 tot 19:30 uur

Zaterdag, zondag & feestdagen 
09:00 tot 12:00 uur
13:00 tot 16:00 uur
17:30 tot 19:00 uur

Dienst havenwezen Groningen

Telefoon: +31(0)50 – 318 85 00. Marifoonkanaal 9.

Sluisbediening Dokwerd

1 april tot 1 november

Maandag – zondag
07:00 tot 19:00 uur, laatste schutting 18.30 uur.

Post Lauwersoog

Telefoon: +31(0)519 – 34 90 43. Marifoonkanaal 78 (sluis).

Kosten voor de ligplaatsen winter/zomer

Onze prijzen worden gebaseerd op basis van de lengte van de boot. Je kunt vrijblijvend het aanvraagformulier invullen waarna je via de mail de seizoenstarieven van ons ontvangt. Je kunt voor zowel de zomer- als het winterseizoen een ligplaats reserveren. Voor vragen bel gerust naar +31(0)6 – 34 47 73 66.

Onze voorzieningen in het kort:

 

  • Beveiligde jachthaven.
  • Het enige dieseltankstation in Groningen.
  • Schone, hygiënische sanitaire voorzieningen, uiteraard inclusief wasmachine en droger (munten verkrijgbaar in het havenkantoor).
  • Gratis en makkelijk bereikbare parkeergelegenheid bij de jachthaven.
  • Goede busverbinding naar Groningen centrum en het Centraal Station van Groningen.
  • Supermarkt, drogist, restaurants, een warme bakker en meer diverse winkels direct aan de jachthaven.
  • Alle informatie die je nodig hebt voor een prettig verblijf via onze havenmeesters.

Ons watersportseizoen loopt van:

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober. Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Als passant binnenvaren

Gezellig als je binnen komt varen om onze jachthaven en Groningen te bezoeken. Het passantentarief bedraagt: € 1,40 per meter bootlengte, per nacht (excl. toeristenbelasting). Wij hebben ook een weekactie; bij 7 dagen liggen, betaal je voor 6 dagen.

Aanvullende prijzen

  • Elektra (via de zuilen, sep kaart)
  • Water (via de zuilen, sep kaart) 
  • Borg SEP-card € 10,00 (sleutel hek)

Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Downloads

> Bekijk ons havenreglement  &  > Bekijk onze algemene voorwaarden

Van Stad naar Wad

Van Wad tot aan Stad